Over 2Grips

2Grips richt zich op het optimaliseren van uw dienstverlening op het vlak van kwaliteit, kosten, beheersbaarheid en transparantie. We richten onze pijlen op zowel uw organisatie, uw processen als uw tooling en bieden zo een unieke totaalaanpak. Onze insteek is altijd pragmatisch en gericht op uw specifieke situatie.

Onze bedrijfsnaam 2Grips is afgeleid van het Engelse gezegde “Getting/coming to grips’. Hetgeen vrij kan worden vertaald als “het aanpakken en oplossen van een lastig probleem”. Dat is dan ook meteen wat wij voor u kunnen betekenen: het leveren van oplossingen voor uw uitdagingen op het vlak van IT en Enterprise Service Management (ITSM & ESM).

Onze missie

Onze missie is om ‘Customer Excellence’ bereikbaar te maken voor elke organisatie.

*Customer Excellence is het hoogste niveau van perceptie dat de klant kan hebben van alle interacties met de dienstverlener tijdens de hele customer journey en over alle kanalen heen.

Onze visie

Elke organisatie levert diensten en moet ernaar streven haar klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn door mensen, processen, technologie en partners in harmonie met elkaar te brengen.

Onze kernwaarden

Onze kernwaarden scheppen de kaders waarbinnen we onze werkzaamheden uitvoeren. Ze helpen bij het maken van de juiste afwegingen in alles wat we doen, zowel met onze klanten, partners als collega’s. Daarmee geven we ook aan wat voor soort bedrijf we zijn.

De 2Grips kernwaarden zijn dan ook:

Empathie

We werken samen met onze klanten en onze partners om tot het beste eindresultaat te komen. Kennis wordt gedeeld en synergiën tussen alle betrokken partijen worden benut. 2Grips is betrokken bij haar klanten en neemt haar verantwoordelijkheid voor het behalen van gestelde doelen. Daarbij staat de mens altijd centraal.

Eenvoud

We gebruiken onze specialistische kennis, kunde en ervaring om de complexiteit te verwijderen uit de vraagstukken van onze klanten. Op die manier komen we tot de kern van de zaak en maken we de situatie overzichtelijk en begrijpelijk. Dit brengt een pragmatische oplossing binnen handbereik.

Duurzaamheid

We streven naar duurzame oplossingen voor de problematiek waarmee onze klanten geconfronteerd worden en gaan daarbij graag een langdurig partnership aan. Tenslotte ambiëren we in al onze bezigheden ook een minimale ecologische voetafdruk.

Vooruitstrevendheid

Wij zijn vooruitstrevend en voortdurend op zoek naar manieren om te innoveren en te verbeteren. Wij omarmen verandering en zien dit als een kans om te leren en te groeien. Wij zijn gedreven om vooruitgang te boeken en een verschil te maken.

De partners achter 2Grips

Danny Van Vosselen
Danny Van Vosselen

Na een 15 jarige carrière bij de dienstenleverancier Telindus waar ik allerlei watertjes heb doorzwommen van engineer, project manager, team manager, sales tot verantwoordelijke van de gehele dienstverlening-afdeling, begon het ondernemen

in mij te kriebelen. In 2006 startte ik als freelancer in mijn ondertussen opgebouwde specialisatie van IT service management. Al snel ontdekte ik dat er nog veel nood was aan het brengen van een degelijke structuur omtrent de IT dienstverlening in de verschillende sectoren. Zodoende werd mijn toenmalige eenmanszaak al snel uitgebreid. En toen ik in 2010 Joost leerde kennen tijdens een opdracht bij een gezamelijke klant zijn de plannen nog verder beginnen rijpen.

In 2015 is 2Grips geboren. Met ons dienstenaanbod helpen we onze klanten grip te krijgen op hun eigen dienstverlening, of dit nu IT, HR , Facilities of andere domeinen zijn. De principes van een optimaal georganiseerde dienstverlening ondersteund door een passende tool blijven dezelfde. En dit alles doen we met een transparante, doelgerichte en positieve ingesteldheid in samenwerking met onze interne en externe collega’s en uiteraard ook met onze klanten.

Joost van Iersel
Joost van Iersel

Na mijn studie Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg kwam ik terecht bij een bedrijf wat gespecialiseerd was in IT Service Management tooling. Binnen uiteenlopende rollen binnen dit bedrijf, variërend van junior consultant tot trusted

advisor, heb ik veel ervaring opgedaan met alle mogelijke manieren waarop service management kan worden toegepast. Zowel binnen kleine organisaties als hele grote; en variërend van een technische focus tot vooral een menselijke focus.
Na zo’n twaalf jaar vond ik het tijd om me minder te richten op de tools binnen het vakgebied van service management en ben ik als zelfstandige me meer op de organisatorische kant gaan richten. Dit bracht wederom veel nieuwe inzichten en het bracht me in contact met mijn huidige ‘partner in crime’ Danny Van Vosselen. Na enkele jaren met heel veel plezier samen te hebben gewerkt, richtten we in 2015 ons bedrijf Wanto34 op, wat later is hernoemd tot 2Grips.
Het blijft fascinerend om te zien hoe service providers zich inzetten om de hoogst mogelijke kwaliteit van dienstverlening te kunnen leveren aan hun klanten. En het is voor mij fantastisch om via de juiste tools, training en advies bij te kunnen dragen aan het succes van onze klanten.

Onze kennisgebieden

In onze dagelijkse werkzaamheden maken we gebruik van onze kennis van een groot aantal best practices en standaarden. Ze geven ons richting wanneer we een specifiek probleem moeten oplossen, maar zijn nooit een doel op zich. Zo hebben we kennis van ITIL, USM, ISM, VeriSM, SIAM, Prince2, BiSL, ASL, Cobit, ISO20000, Lean IT, BPM, SFIA en Scrum.