Service Management Opleiding

2Grips ondersteunt de opleiding van uzelf of uw medewerkers, teamleiders en managers met in-company opleidingen, open trainingen en e-learnings, zowel op maat als gericht op certificering. En dit op uw eigen locatie, online of in één van onze opleidingslocaties en steeds met aandacht voor concrete praktijksituaties.

2Grips Opleidingen

Gemotiveerd en goed opgeleid personeel vormt een cruciale basis om uw service management uitdagingen aan te gaan. In een snel veranderende wereld is levenslang leren een absolute noodzaak.

In-company Training

Bij 2Grips begrijpen we dat trainingen het meest effectief zijn wanneer ze afgestemd zijn op uw specifieke behoeften. Onze trainingen zijn bovendien gericht op het direct toepassen van theoretische kennis in de praktijk, waardoor de waarde ervan enorm wordt vergroot. Wij geloven dat het spiegelen van de eigen situatie aan de theoretische kaders van onschatbare waarde is. Deze trainingen zijn klassikaal en worden bij u ‘in house’ gegeven, online of op één van onze eigen opleidingslocaties.

 • Het niveau en de doelstellingen worden vooraf bepaald tijdens een intakegesprek.
 • Het lesprogramma wordt in overleg samengesteld en afgestemd op uw specifieke situatie.
 • Deelnemers hoeven zich niet te verplaatsen en blijven in hun vertrouwde omgeving.
Inhouse Training

Open Publieke Training

2Grips organiseert ook open trainingen waarbij u samen met andere deelnemers kan discussiëren, reflecteren en ideeën uitwisselen. Deze opleidingen bieden een inspirerende omgeving waarin u kan groeien en uzelf kan ontwikkelen. Bij 2Grips werken we samen met een team van ervaren trainers die niet alleen experts zijn in hun vakgebied, maar ook dagelijks actief zijn in de praktijk. Ze begrijpen uw uitdagingen en kunnen putten uit hun eigen ervaringen om u te begeleiden. Deze trainingen zijn klassikaal op één van onze eigen opleidingslocaties of online.

 • Interactie met deelnemers uit verschillende organisaties en achtergronden.
 • Trainers die experts zijn in hun vakgebied en ook actief zijn in de praktijk.
 • Online of op een locatie bij u in de buurt.
Public Training

Self-paced E-learning

2Grips weet dat flexibiliteit essentieel is in uw drukke leven. Met onze online trainingen studeert u op het moment dat het u het beste uitkomt, waar u ook bent. Door gebruik te maken van multimediale leermiddelen, zoals video's, interactieve oefeningen en online hulpmiddelen, bieden we een gevarieerde en boeiende leerervaring aan. Via het 2Grips e-learning platform krijgt u toegang tot een breed scala aan kwalitatief hoogstaande en geaccrediteerde online opleidingen.

 • Maximale flexibiliteit: u studeert op uw eigen tempo, waar en wanneer het u past.
 • Gevarieerde training met interactieve modules, video’s, oefeningen en geheugentrainingen.
 • Kost- en tijdsefficiënt.

2Grips biedt speciale kortingen aan organisaties die geïnteresseerd zijn in de aankoop van meerdere opleidingen voor hun medewerkers. Als u meer informatie wenst of een offerte wilt ontvangen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder.

Elearning

Overzicht opleidingen

Geaccrediteerd: Ja (PeopleCert)
Examen: Ja 
Talen: Engels, Nederlands, Frans
Beschikbaar in:

Klik op een icoontje voor meer info

ITIL staat voor Information Technology Infrastructure Library en is ‘s werelds meest gebruikte raamwerk voor het beheren van informatietechnologie (IT) diensten. ITIL 4 is de nieuwste versie, uitgebracht in 2019.  Als u op zoek bent naar een manier om het IT service management van uw organisatie te verbeteren, dan is ITIL 4 alvast een goed begin.

Deze ITIL 4 Foundation cursus bereidt u voor op het Foundation certificaat, een verplichte vereiste voor alle andere niveaus. Het doel van deze cursus is om een grondig inzicht te verwerven in het ITIL 4 framework, de belangrijkste elementen, concepten en terminologieën.

Deze opleiding is de perfecte start voor iedereen die werkzaam is in IT dienstverlening of een IT carrière overweegt.

Geaccrediteerd: Ja (PeopleCert)
Examen: Ja
Talen: Engels, Frans

Beschikbaar in:

Klik op een icoontje voor meer info

De opleiding ITIL 4 CDS, is één van de modules van de ITIL 4 Managing Professional stroom. CDS omvat de ‘creatie’ van diensten, de ‘kern’ van de service management activiteiten.

De opleiding bouwt voort op de concepten die zijn geïntroduceerd in ITIL 4 Foundation. U leert er o.a. bestaande processen verbeteren, IT teams effectief beheren, value streams en workflows optimaliseren en digitale diensten afstemmen op de bedrijfsstrategie.

De module ITIL Specialist: Create, Deliver and Support-module is bedoeld voor IT professionals en leiders die digitale producten en diensten ontwerpen, leveren en ondersteunen op overeengekomen niveaus. Dit omvat ontwikkeling, implementatie en het monitoren van activiteiten.

Kandidaten moeten in het bezit zijn van het ITIL 4 Foundation certificaat.

Geaccrediteerd: Ja (PeopleCert)
Examen: Ja 
Talen: Engels, Frans

Beschikbaar in:

Klik op een icoontje voor meer info

Deze module van de ITIL 4 Managing Professional stroom kijkt naar hoe digitale organisaties en digitale operationele modellen functioneren in snel veranderende omgevingen en stelt mensen en organisaties in staat om hun vaardigheden en werkmethoden te actualiseren voor het digitale tijdperk.

High Velocity IT bouwt voort op de concepten die in ITIL 4 Foundation zijn geïntroduceerd. Deze opleiding helpt professionals om het verschil te begrijpen tussen IT transformatie en digitale transformatie en om te weten waar ze digitale investeringen kunnen doen voor een significante bijdrage aan de bedrijfsvoering.

De opleiding ITIL 4 HVIT is bedoeld voor IT managers en praktijkmensen die werken in digitale of sterk geautomatiseerde omgevingen, of die digitale producten en diensten leveren. Hieronder valt iedereen die betrokken is bij digitale transformatie en/of gebruikt maakt van Lean, Agile of DevOps werkwijzen.

Kandidaten moeten in het bezit zijn van het ITIL 4 Foundation certificaat.

Geaccrediteerd: Ja (PeopleCert)
Examen: Ja 
Talen: Engels, Frans

Beschikbaar in:

Klik op een icoontje voor meer info

Deze module van de ITIL 4 Managing Professional stroom gaat in op de betrokkenheid en interactie tussen een serviceprovider en zijn klanten, gebruikers, leveranciers en partners, waarbij de focus ligt op hoe organisaties een behoefte kunnen omzetten in waarde door gebruik te maken van IT services. De onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.: SLA design, multi-supplier management, communicatie, relationship management, customer experience en user experience design en het in kaart brengen van de customer journey.

Kandidaten moeten in het bezit zijn van het ITIL 4 Foundation certificaat.

Geaccrediteerd: Ja (PeopleCert)
Examen: Ja 
Talen: Engels, Frans

Beschikbaar in:

Klik op een icoontje voor meer info

Deze ITIL 4 Specialist module is de sleutelcomponent van zowel de Managing Professional als de Strategic Leader stroom in de nieuwe ITIL certificering.

Deze opleiding brengt de essentiële vaardigheden die IT professionals nodig hebben voor het plannen van werk, het verbeteren van producten of het managen van organisatorische veranderingen. Kortom, voor het creëren van een zich continu ontwikkelende IT organisatie met een sterke en effectieve strategische richting.

Deze opleiding is geschikt voor Continuous Improvement Managers, Change Managers, Capacity Managers, IT Operations Managers, Cloud Architects, Enterprise Architects, Service Portfolio Managers, Service Designers, Risk Managers, Information Security and Compliance Managers, Cloud Systems Engineers en anderen.

Kandidaten moeten in het bezit zijn van het ITIL 4 Foundation certificaat.

Geaccrediteerd: Ja (PeopleCert)
Examen: Ja (verplicht)
Talen: Engels
Beschikbaar in:

Klik op een icoontje voor meer info

Deze ITIL 4 Leader: Digital and IT Strategy module is een onderdeel van de Strategic Leader stroom. De module gaat in op de uitdagingen van het creëren van een geschikte digitale strategie om succes in de hele organisatie mogelijk te maken.

De cursus helpt u om:

 • een organisatie-overstijgende digitale strategie te ontwikkelen
 • een digitale visie te ontwikkelen
 • operationele uitmuntendheid te stimuleren
 • te reageren op digitale disruptie
 • een duurzaam bedrijf mogelijk te maken
 • risico’s strategisch te beheren
 • digitale leiders voor de toekomst te ontwikkelen.

Digitale en IT strategie is onmisbaar voor leiders in uw organisatie, zoals directieleden, afdelingshoofden en aspirant C-Suite professionals. In combinatie met het behalen van het certificaat van de module Direct, Plan and Improve, wordt de status van ITIL Strategic Leader toegekend.

Een ITIL 4 Foundation certificering is een vereiste om Digital and IT Strategy te kunnen studeren.

Geaccrediteerd: Ja (APMG)
Examen: Ja (optioneel)
Talen: Engels, Nederlands
Beschikbaar in:

Klik op een icoontje voor meer info

Universeel Service Management (USM) is een gestandaardiseerd managementsysteem dat serviceorganisaties in staat stelt om mensen, middelen, werkwijzen en services te beheren met behulp van slechts vijf processen en acht automatiseerbare workflows. Deze methode is flexibel en kan worden toegepast op alle vormen van dienstverlening.

Deze opleiding richt zich op professionals die geïnteresseerd zijn in Service Excellence en klantgerichtheid en USM willen gebruiken en/of implementeren.

Geaccrediteerd: Nee
Examen: Nee
Talen: Engels, Nederlands, Frans
Beschikbaar in:

Klik op een icoontje voor meer info

Service Integration and Management is een methodologie om meerdere service providers te managen en deze providers naadloos te integreren tot één centrale, bedrijfsgerichte IT organisatie.

Deze SIAM Awareness sessie wordt volledig op maat georganiseerd in de vorm van een in-company opleiding. Op die manier kan de nodige aandacht besteed worden aan de eigen situatie en de inhoud aangepast worden aan de specifieke noden van de deelnemers. Deze sessies vinden idealiter plaats voor de start of bij het begin van een SIAM traject.

Geaccrediteerd: Ja (Exin)
Examen: Ja (optioneel)
Talen: Engels, Frans, Nederlands
Beschikbaar in:

Klik op een icoontje voor meer info

Service Integration and Management is een methodologie om meerdere service providers te managen en deze providers naadloos te integreren tot één centrale, bedrijfsgerichte IT organisatie. Het SIAM model is een kosteneffectieve oplossing die ervoor zorgt dat meerdere leveranciers optimaal kunnen samenwerken.

Deze opleiding richt zich op professionals die geïnteresseerd zijn in Service Integration and Management (SIAM) en die overwegen om de SIAM methodologie te implementeren of te beheren in een organisatie.

Geaccrediteerd: Ja (Exin)
Examen: Ja (optioneel)
Talen: Engels
Beschikbaar in:

Klik op een icoontje voor meer info

Service Integration and Management is een methodologie om meerdere service providers te managen en deze providers naadloos te integreren tot één centrale, bedrijfsgerichte IT organisatie. Na de opleiding SIAM Foundation brengt deze opleiding een dieper begrip van SIAM zodat u deze methodologie leert toepassen of bestaande ecosystemen kan verbeteren in een organisatie.

Deze training richt zich op professionals die inzicht willen verwerven in de praktijk van Service Integration and Management en/of deze methodologie in een organisatie willen analyseren, implementeren of verbeteren.

Geaccrediteerd: Ja (PeopleCert)
Examen: Ja 
Talen: Engels, Frans, Nederlands
Beschikbaar in:

Klik op een icoontje voor meer info

PRINCE2® is ‘s werelds toonaangevende projectmanagementmethode. Het doel van elke projectmanager is om projecten op tijd, binnen scope en binnen budget op te leveren. PRINCE2 leidt u door de fasen van de levenscyclus van een project en brengt structuur en een gemeenschappelijke taal in uw projecten.

De PRINCE2® Foundation training biedt een basiskennis van de PRINCE2 principes.

Geaccrediteerd: Ja (PeopleCert)
Examen: Ja 
Talen: Engels, Nederlands, Frans
Beschikbaar in:

Klik op een icoontje voor meer info

De PRINCE2® Practitioner training is een praktijkgerichte opleiding om de principes van de PRINCE2 methodologie toe te passen binnen een op scenario’s gebaseerde context. Door actief aan de slag te gaan met scenario’s uit de praktijk, worden deelnemers aan de PRINCE2 Practitioner training opgeleid in het toepassen van PRINCE2 concepten.

Geaccrediteerd: Ja (PeopleCert)
Examen: Ja 
Talen: Engels
Beschikbaar in:

Klik op een icoontje voor meer info

PRINCE2 Agile® combineert de flexibiliteit en het reactievermogen van agile met de vastgelegde governance van PRINCE2®. De PRINCE2 Agile Foundation training biedt de grondbeginselen van de PRINCE2 methode zodat u PRINCE2 Agile kunt integreren in uw dagelijkse werkpraktijk. Deze training test uw kennis van PRINCE2 governance vereisten, agile concepten en technieken en de raakvlakken daartussen.

Geaccrediteerd: Ja (PeopleCert)
Examen: Ja 
Talen: Engels
Beschikbaar in:

Klik op een icoontje voor meer info

PRINCE2 Agile Practitioner gebruikt de kennis die is opgedaan op Foundation niveau en past deze toe op de werkplek, aan de hand van managementvoorbeelden uit de praktijk.

Geaccrediteerd: Ja (APMG)
Examen: Ja 
Talen: Engels, Frans
Beschikbaar in:

Klik op een icoontje voor meer info

Agile Project Management (AgilePM) is een iteratieve aanpak voor het beheren van projecten die zich richt op continue releases en het integreren van feedback van klanten. In plaats van een rigide plan te volgen, bevordert AgilePM flexibiliteit en aanpassingsvermogen gedurende de levenscyclus van het project. De opleiding AgilePM Foundation is bedoeld voor mensen die een algemeen niveau van Agile Project Management begrip nodig hebben.

Geaccrediteerd: Ja (APMG)
Examen: Ja 
Talen: Engels, Frans
Beschikbaar in:

Klik op een icoontje voor meer info

Scrum is een framework voor projectmanagement, in het bijzonder voor de ontwikkeling van software en IT gerelateerde projecten. Het is gebaseerd op de principes van agile ontwikkeling, waarin flexibiliteit, samenwerking en klanttevredenheid centraal staan. De Scrum Master opleiding is bedoeld voor iedereen die voldoende kennis en inzicht wil krijgen in de Agile principes en de Scrum Guide, waarmee ze teams en organisaties kunnen helpen Scrum te implementeren.

Geaccrediteerd: Ja
Examen: Ja 
Talen: Engels, Frans
Beschikbaar in:

Klik op een icoontje voor meer info

SAFe, wat staat voor Scaled Agile Framework, is een set van organisatie- en workflowpatronen bedoeld om bedrijven te begeleiden bij het schalen van Lean en Agile praktijken. Het biedt een framework voor grote organisaties om Agile en Lean praktijken op schaal toe te passen, waardoor ze software en systemen van hoge kwaliteit kunnen leveren op een meer voorspelbare en efficiënte manier. SAFe is met name geschikt voor complexe en grootschalige projecten.

Geaccrediteerd: Ja (DevOps Instituut)
Examen: Ja 
Talen: Engels, Frans
Beschikbaar in:

Klik op een icoontje voor meer info

DevOps, een samenvoeging van “development” en “operations”, is een verzameling practices, principes en culturele filosofieën gericht op het verbeteren van de samenwerking en communicatie tussen software development (Dev) en IT operations (Ops) teams. De DevOps Foundation training biedt inzicht in de basisconcepten van DevOps en hoe DevOps kan worden gebruikt om de communicatie, samenwerking en integratie tussen softwareontwikkelaars en IT Operations professionals te verbeteren.

Behoefte aan advies op maat?