Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Gerelateerde artikelen

Kennis categorieën

Wat is SIAM?

SIAM (Service Integration And Management) is geen hype, het is de nieuwe manier van kijken naar outsourcing, een doordachte methodiek om samenwerking tussen meerdere interne en externe dienstverleners te stimuleren. Eén van de belangrijkste sleutelbegrippen is de Service Integrator die verantwoordelijk is voor het beheren van de relaties met externe serviceproviders en het coördineren van de levering van IT-diensten.

Een (korte) geschiedenis

De eerste berichten rond Service Integration And Management kwamen uit het Verenigd Koninkrijk en dateren van rond het jaar 2000. De Britse regering was, net als bij de eerdere lancering van ITIL, één van de belangrijkste drijvende krachten achter de ontwikkeling van SIAM. De eerste whitepapers met best practices verschenen in 2015. Om ervaringen uit te wisselen en termen te standaardiseren werd in 2016 de SIAM Foundation opgericht om zo de methodologie verder te ontwikkelen. Onder hen onder meer Clair Agutter, Michelle Major-Goldsmith en Simon Dorst. In 2017 is in samenwerking met Exin, de opleidings- en certificeringsregeling van start gegaan om zo overal ter wereld kwaliteitsvolle training te garanderen.

Om snel inzicht te krijgen in de basisconcepten en op de hoogte te blijven van deze zich snel ontwikkelende methodologie, hebben we een aantal interessante bronnen geselecteerd: whitepapers, webinars, blogs, conferenties, Linkedin groepen en gratis downloads.

Wat is SIAM?

Wie beter dan Claire Agutter, de belangrijkste auteur van zowel de SIAM Foundation, als de SIAM Professional Body of Knowledge, kan vertellen wat SIAM precies is. In deze blog legt ze uit hoe SIAM duidelijkheid kan brengen in een steeds complexer wordende leveranciersomgeving.

De Scopism SIAM Community

In deze recent opgerichte SIAM community worden kennis en best practices gedeeld door professionals. Of u nu een doorgewinterde SIAM practitioner bent of net begint met het verkennen van de wereld van service integratie, deze community is de perfecte plek om te leren en te groeien. Wil je SIAM volgen op Linkedin dan is dit de groep waar u moet zijn.

 

Eens lid van deze community zijn beide boeken “SIAM Foundation Body of Knowledge” en “SIAM Professional Body of Knowledge” gratis te downloaden. 

SIAM Foundation Body Of Knowledge

SIAM video's

SIAM Blogs

Andere interessante SIAM blogs zijn:

SIAM Health Assessment

Net als uw eigen gezondheid is een SIAM-omgeving iets wat voortdurende aandacht, regelmatige check-ups en continue verbetering nodig heeft. De SIAM Health Assessment is een gratis online test die u helpt om te begrijpen waar u nu staat, en hoe u naar uw doel kunt toewerken. 

In aanvulling op deze gratis online self-assessment, heeft 2Grips de licentie om een meer diepgaande, gedetailleerde en specifieke assessment te faciliteren. Niet alleen om inzicht te krijgen in hoe het verder moet, maar ook om specifieke aanbevelingen te doen. Deze beoordeling is meer gedetailleerd, meer context specifiek en veel pragmatischer. Als medebedenkers van de SIAM Health assessment kunnen wij een betere vakkennis inbrengen en een duidelijker beeld geven van de verbeteringen die mogelijk zijn.

badge-for-LICENCED-CONSULTANT

Training en certificering

2Grips is geaccrediteerd door Exin voor het aanbieden van de opleidingen SIAM Foundation en SIAM Professional.

Exin SIAM Accredited

Deel deze info in uw favoriete netwerk