Gerelateerde artikelen

Kennis categorieën

Wat is een service request catalogus?

Omschrijving

Een service request catalogus is een lijst met vooraf goedgekeurde serviceverzoeken die beschikbaar zijn voor klanten of gebruikers binnen een organisatie. Deze service requests kunnen verzoeken zijn voor nieuwe services, wijzigingen aan bestaande services of verzoeken om informatie over services.

Het doel van een dergelijke catalogus is om een duidelijk en uitgebreid overzicht te geven van de service requests die beschikbaar zijn en om het klanten makkelijk te maken om de services aan te vragen. Daarbij helpt het om het proces van het aanvragen van diensten te stroomlijnen en ervoor te zorgen dat aanvragen efficiënt en effectief worden afgehandeld.

Het verschil met een service catalogus

Het verschil tussen beiden is dat een service catalogus een overzicht geeft van de beschikbare services, terwijl een service request catalogus een overzicht geeft van de soorten aanvragen die gedaan kunnen worden voor die services. Een service catalogus biedt dus informatie over de beschikbare services. Een service request catalogus biedt een manier voor klanten of gebruikers om deze services aan te vragen.

Deel deze info in uw favoriete netwerk