Gerelateerde artikelen

Kennis categorieën

Wat is een self-service portaal?

Omschrijving

Een self-service portaal is een platform waarmee werknemers toegang hebben tot bepaalde aspecten van hun dienstverband en deze kunnen beheren zonder dat ze contact hoeven op te nemen met HR, IT of ander administratief personeel. Een self-service portaal kan gebruikers tools of hulpmiddelen bieden waarmee ze veelvoorkomende problemen kunnen oplossen of wijzigingen in hun accounts kunnen aanbrengen. Dit kunnen opties zijn zoals het resetten van een wachtwoord, het bijwerken van factuurgegevens of het beheren van hun abonnement.

Waarom zou uw organisatie een zo'n portaal moeten hebben?

Er zijn verschillende redenen waarom een bedrijf een dergelijk portaal voor zijn werknemers zou willen hebben:

  • Verhoogde efficiëntie: Een selfservice portaal kan processen stroomlijnen (IT, HR, …) en de werkdruk voor het personeel verlagen, zodat ze zich op belangrijkere taken kunnen richten.
  • Verbeterde communicatie: Een self-service portaal kan werknemers snel en eenvoudig toegang geven tot informatie over hun dienstverband, verzoeken en andere werkgerelateerde zaken. Dit kan helpen om de communicatie te verbeteren en misverstanden te verminderen.
  • Meer controle: Door werknemers de mogelijkheid te bieden hun eigen werkgerelateerde informatie te raadplegen en te beheren, kan een selfservice portaal hen een groter gevoel van controle over hun werk geven.
  • Hogere medewerkerstevredenheid: Een self-serviceportal kan helpen om de ervaring van werknemers te verbeteren door het voor werknemers gemakkelijker te maken om toegang te krijgen tot de informatie en bronnen die ze nodig hebben. Dit leidt tot een grotere tevredenheid en betrokkenheid van werknemers.

Kortom, een self-service portaal kan een waardevol hulpmiddel zijn voor alle werknemers. Zo helpt het om de efficiëntie, communicatie en werknemerstevredenheid binnen de organisatie te verbeteren.

Deel deze info in uw favoriete netwerk